Wij voeren diverse, hoofdzakelijk Nederlandse kaas. Alle kaassoorten van koemelk, geitenmelk of schapenmelk is uiteraard volledig ecologisch, biologisch dynamisch.
U kan bij ons o.m. vinden:

  •  Remeker – koemelk kaas .  Boerderij “ De Groote Voort’ verwerkt uitsluitend de melk van de eigen Jersey koeien to boerenkaas. De “Remeker” kaas is minimaal 7 maanden gerijpt.

  •  Egmonder  bollen – geitenkaas. Boerderij “De Klompenhoeve” maakt deze zeer smaakvolle zachte kaas in kruidenolie
  •  Brandnetelmelange – schapenkaas. Boerderij de Zeekraal heeft als specialiteit ongestandaardiseerde melk, hierdoor is de damenstelling van de melk het hele seizoen verschillend. Als de lammetjes een aantal weken oud zijn is de melkproductie op zijn top en is het vetgehalte minder hoog dan aan het eind van het seizoen. Ook is de voeding van de schapen van groot belang; tot april eten ze voornamelijk kuilvoer. Vanaf april gaan ze naar buiten en eten ze heerlijk vers gras. De boer doet aan actief agrarisch natuurbeheer waardoor het gras meer wilde planten en bloemen bevat. Voeg daarbij de zuivere zeelucht en U begrijpt de kaas van deze Terschellingse schapeboer zo lekker is!