Wij voeren Ton's Mosterd producten - mosterds en mayonaise.

Ton  Schröer mixte al mayonaise toen hij 13 was en nam als student de mosterdzaak van zijn oudoom over. Nu zijn de sauzen een begrip onder fijnproevers tot in Japan.

Ton was een van de eerten die scharreleieren voor mayonaise gebruikte. Omdat de grote industrie hem al gauw nadeed, is hij overgestapt op biologische eieren, vrije uitloop. In Tons Majoneis zit altijd zonnebloemolie, 'en niet de olie die oo het moment van maken het goedkoopste is',
Het moet allemaal zo natuurlijk mogelij vindt Ton. 'We gebruiken geen verdikkingsmiddelen of stabilisator. Er zit geen suiker in onze mayonaise. Daardoor is-ie misschien iets minder houdbaar, maar onze mayonaise blijft toch nog altijd acht, negen maanden goed.


Tons Mosterd is een kleintje afgezet tegen sausreuzen als Remia en Unilever, maar onder fijnproevers zijn Tons producten een begrip. 'De enige die nog met de hand worden bereid'.

Als kleine speler kan hij ook kleine producties draaien. Mosterd met cranberry's of lamsoor voor de toeristische sector op de Waddeneilanden. Of met zeekraal een Zeeuwse specialiteit.,

Tons Mosterd is eigenlijk het levensverhaal van Ton Schröer, dé Ton van de Belze Majoneis en de Mannen- en Vrouwenmosterd. Allemaal ambachtelijk gemaakt, via de koude bereiding, 'zodat niet alles wordt dood gekookt', zegt Schröer. Vanuit een grote hal aan de rand van Zierikzee, met in de verte de Zeelandbrug, levert hij behalve voor de Nederlandse (delicatesse) markt ook aan Duitsland, België, Frankrijk en Japan.

- Tekst overgenomen van De Volkskrant, 4 feb. 2013 - door Nanda Troost